torsdag 25 mars 2010

Enkel hallonmousse


Tänkte dela med mig av ett väldigt enkelt recept på hallonmousse idag!

3dl vispgrädde
225g hallon + en skvätt vatten
1/2dl socker
4 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt puttra i ett par minuter och sila sedan blandningen så du får bort kärnorna. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma hallonsåsen och rör tills de lösts upp helt. Låt svalna. Vispa grädden fast och blanda sedan ner hallonsåsen i grädden. Låt stelna i kylen ett par timmar.

Denna mousse blir fast och bra att ha som tårtfyllning, och den är ganska syrlig så den passar bra om man har en väldigt söt fyllning till, som t ex någon sorts chokladfyllning. Räcker till ett lager fyllning om du har en tårtbotten på 24cm.


Bilden lånad från http://www.smoothietips.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar